Cognitive Painting

Litt progresjon

Posted by Cogni den 13. juni 2011


Egentlig har jeg satt som en regel for megselv at jeg kun skal male på 1 figur av gangen, slik at jeg jobber mer effektivt med den ène figuren.
Likevel maler jeg for tiden på 3 figurer samtidig, fordi jeg fikk en idè om at jeg kanskje likevel kan jobbe mer effektivt med flere figurer samtidig. Inspirasjon er jo ikke noe som kommer «on demand», og noen ganger får jeg inspirasjon til en annen figur enn den jeg maler.
Så nå maler jeg på Galadon, Reaper’s Guardian Angel og Reaper’s Na’Kaat.

Galadon:

Jeg har funnet ut at jeg skal prøve å gjøre armoren hvit’ish, mens cloth er rød-oransje-gulish.
Lite vits å ta bilde av figuren atm.

Guardian Angel:

Atm står jeg i stampe her.

– Jeg VIL ha noe pynt på fjærene, og ser for meg noe inspirert av påfuglfjær, men jeg sliter med å bestemme hvordan jeg får det til å passe inn.

Fjærene er veldig små til slike detaljer, og det er vrient å bestemme en fargekombo som passer til hvitt. Tror det må bli noe «babyrosa» ellerno.

– Jeg prøver å få til NMM gullarmor. Jeg prøver å herme litt etter bra figurer på CMON, men jeg sliter med å se for meg hvilke farger jeg skal blande inn, hvordan jeg skal blende inn fargene best, hvor kontrasten skal være sterkest og hvor sterk kontrasten skal være.
Det mangler også flere andre detaljer, som å fullføre kappen, detaljer på sandalene og våpenet etc. Tror jeg tar dem når jeg er nogenlunde ferdig med vinger og armor.

Na’Kaat:– Jeg prøver å få til NMM gullarmor på denne også, og sliter akkurat som på Guardian Angel. Jeg har brukt en litt annen fremgangsmåte her, uten at jeg ble stort mer fornøyd med det. Jevnere blending, men det ligner overhodet ikke gull.
Når jeg ser på bildene nå, så ser jeg at jeg har jo gjort highlighten feil vei… Utstikkende detaljer skal jo lyse opp! /facepalm.

Ohwell, det er nettopp derfor jeg tar bilder underveis, fordi det hjelper å se figuren i «nytt lys».

– Mesteparten av figuren er svart, fordi jeg startet malingen med en coat av varnish blandet med svart maling.
Svart maling for å se hvor jeg har varnisha, og varnish for å teste en teori:
Som bildet viser, så sliter jeg stadig med at maling skreller av mens jeg maler.
Veldig irr, særlig når det skjer på steder jeg har lagt mye arbeid og\eller var godt fornøyd med jobben.
Dette skjer uansett om det er 1 eller flere lag med maling. Sverdet har feks kun blandingen av varnish og svart maling, ingenting mer.
Jeg har en teori om at dette hovedsaklig er et problem på metallfigurer, ettersom jeg ikke husker at problemet har vært så stort på Warhammer figurene mine.
En annen teori som jeg hadde, men nå har forkastet, er at det ville hjelpe å male hele figuren i varnish først. Dette fordi varnish er ment å beskytte alle lagene under, mot wear and tear. Det impliserer logisk at varnishen må sitte godt… Men tilogmed varnish sliter tydeligvis med å feste seg skikkelig på figuren!

Obviously er det ennå mye maling som gjenstår på figuren.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: