Cognitive Painting

Hirts Arts Castlemolds, poly clay molds og gypsum plaster

Posted by Cogni den 11. oktober 2011


Jippi! Idag har jeg endelig alt klart til å caste med gips(gypsum plaster)!
Samtidig er jeg akkurat ferdig med 2 studieobliger, så jeg har litt tid til overs, og Heroes of Might and Magic 6 kommer ikke før på torsdag:)

Molden fra Hirts Arts kom frem på sjeldent lav tid, 6 dager etter bestilling. Kvaliteten er utmerket, og det fulgte med et papir med litt informasjon om bruk av molden:

  • «Be assured that this mold is made of the highest quality material available and will last for years and hundreds of casts without cracking or turning brittle. Also, no mold release or anything else is needed with these, just pour in plaster, scrape oss, and pop the bricks out!You will notice that your mold has some white powder on it. This is baby powder (corn starch) which keeps the molds from sticking together. If you wash this powder off before you use the mold, your first casting will come out better.If you store several molds for more than two weeks without using them, you might give them a quick dusting of baby powder so they won’t stick together. Be sure to store them flat (not on their side) abd avoid storing them in direct sunlight or in extreme temperatures.If you have any questions, you can e-mail me at bruce@hirtsarts.com»


Her snakker vi good stuff!

Så har jeg fått 6 molds jeg bestitle på Ebay, som egentlig ikke har noenting med dioramaer eller miniatyrer å gjøre. Hva det egentlig er ‘meningen’ at man skal gjøre med produktene fra mold’ene vet jeg ikke, men annonsene ligger i categorien for ceramics.
De er dog såpass små at casting med de rette materialene vil gi produkter egnet til miniatyrer!
3 av moldene har jeg tenkt å caste med gips.
2 av moldene er for vinger, og de vingene blir nok for tynne for gips, så jeg må finne ut hvilket materiale som egner seg til dem.
Den siste molden er av en løve med rideutstyr på, men produktet blir ènsidig. Jeg lurer på om det vil fungere å lage 1 cast, modifisere casten, lage en ny mold, og til slutt få en ok miniatyr ut av det.
Det dumme med disse mold’ene er at de ikke er elastiske. Det kan skape bry.

Så har jeg 2 molds av gummi som jeg har laget selv, basert på casts jeg kjøpte fra Naloomi’s Workshop.

*litt senere*
Jeg ante ikke at gips herder SÅ fort o.O
Det stod ingenting i bruksanvisningen om at verktøyer burde vaskes kjapt osv. Plutselig var jeg glad for at jeg brukte en pensel fra Brio, men så klarte jeg å redde den uansett.
Jeg beregnet for mye gips og endte opp med 1 dl som jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av. Jeg rakk såvidt å måke\mose resten av gipsen utover malepalettet før den ble helt hard…:p Det ene produktet fra malepalettet får en form som egner seg bra som base. De andre delene kan jeg kanskje bruke som ujevnheter i terrenget ellerno.
Alt sammen er hardt å ta på nå. Det er vel ferdig innen en time tenker jeg. Posen sier herdetiden er 30mins+.

*senere*

Resultater fra mine egne molds:
Som mistenkt, så har ikke gummiformene holdt formen sin skikkelig, så produktene ble ikke skikkelig rette. Om de er gode nok, er et spørsmål om jeg skal være supernøye eller nøye meg med et billig resultat. Jeg tror ikke jeg får til å lage en bedre mold selv.
Den lille molden med en del til en søyle, ble derimot definitivt ikke god nok. Det var ikke synlig i molden, at den var blitt skeiv. Produktet ser ikke pent ut. (bilde under, av original fra Naloomi’s ved siden av mitt produkt) At søyledelen ikke ble vellykket, er nok tilfeldig, siden detaljene på floor tiles ble gode.
Om jeg skal gi en konklusjon på alle forsøkene mine på mold making, så vil jeg si at det er veldig vanskelig å få til rette vinkler generelt. Hvis det derimot ikke er så nøye at overflater er heelt rette og flate(se bilde), så vil jeg si at formgummien var vellykket.

Poly clay molds:
Her ble det veldig varierende resultater. En fellesnevner er derimot at de var tidskrevende å få ut av formen, som jeg mistenkte. Noen former ga gode resultater, mens andre ga fra seg produktet i biter. Bitene har jeg limt sammen med superlim, så det er ikke krise. Jeg fant dog ut at disse poly clay mold’ene tåler mindre enn jeg trodde, så jeg ødela nesten en mens jeg skulle tømme den.
Så har jeg tenkt å varnishe alle produktene, så de blir mindre porøse.
Jeg har lyst å prøve på nytt senere, med andre casting materialer og\eller mold release av noe slag.


Hirts Arts Castlemolds:
Fantastiske saker! Delene datt nesten ut av formen av segselv, kjempefine!
Det er stor sannsynlighet for at jeg kommer til å kjøpe flere slike molds i fremtiden!

Så var det palettet:
Nvm fargene, det er ofc maling fra palettet:p Noen av delene bærer preg av at gipsen begynte å bli hard mens jeg moste den utover palettet. Den største delen passer utmerket som en base.

I r happy with todays results! I love my new Hirts Arts mold!

*på kvelden*
Noes, jeg trenger mer gips! Hadde aldri trodd at en kilo skulle gå med så fort.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: