Cognitive Painting

Update om snøkule-diorama

Posted by Cogni den 11. mars 2012


Mitt siste diorama er en drage i en slags snøkule, hvor jeg istedenfor snø vil ha oppi glitter som forestiller magi i luften.
Jeg kunne lagt ved bilder, men jeg tenkte å vente med det til jeg skal lage en post om hele prosessen, etter alt er ferdig.

For en uke siden lagde jeg basen, satte på dragen, monterte glasset og begynte å lime fast glasset over.
For å lime fast glasset brukte jeg en kombinasjon av både gel superlim, trelim og Woodland Scenics Realistic Water.
Jeg har vel nevnt det andre steder på bloggen, at WS Realistic Water fungerer som lim, fordi det er tyntflytende, dekker alle sprekker, og krymper når det herder. Krympingen betyr at alt som dekkes blir holdt godt fast.

Det har dog vist seg 2 problemer med WS Realistic Water for dette dioramaet.
– Som nevnt er det en uke siden jeg begynte å lime fast glasset. WS Realistic Water er det eneste limet som fortsatt ikke har herdet iløpet av den uka. Det dugget mye i glasset, og når jeg holdt glasset skjevt så var det synlig siging. Materialet er tydelig avhengig av tørr luft for å herde.
– Jeg gikk lei av å finne ut hvor evig lang tid denne herdingen skulle ta, så jeg tenkte å skylle vekk det som ikke var herdet ennå. Jeg fylte altså glasset med vann, gjennom en åpning i toppen av glasset.
Inn med rent vann, ut med skummet, farget vann som tydelig inneholdt WS Realistic Water. Inn med rent vann, ut med urent vann. Inn med rent vann, ut med urent vann. Osv osv… Hmmm.
WS Realistic Water går i oppløsning i vann! Rester av materialet på utsiden av glasset ble hvitt, mykt og kunne gnis vekk.

Det neste jeg kommer til å gjøre, er å dekke alle eventuelle gjenværende sprekker på utsiden med et annet, seigere lim. Trelim eller gel superlim.

Legg igjen en kommentar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

 
%d bloggere like this: